Wat bedoel je met vrijheid? Festivals, díe zijn te gek

Wat bedoel je met vrijheid? Festivals, díe zijn te gek

?  5 MEI 2018, 9:30  |  BINNENLAND

De ambassadeurs van de festivals vliegen vandaag per helikopter door het hele land om zoveel mogelijk festivals bij te wonen. Een van hen is dj Fedde Le Grand. “Festivals, díe zijn te gek!”, schreeuwt hij over het lawaai van de ‘choppende’ rotorbladen heen. Wat hem betreft zijn ze er klaar voor en de dj bekend om zijn Put your hands up stapt in om te vertrekken van vliegbasis Gilze Rijen.

Le Grand gaat en staat waar hij wil. Zo vliegt hij vandaag onder meer naar Den Haag, Vlissingen, Zwolle, Rotterdam en Utrecht. Met zijn muziek kan hij op alle grote herdenkingsfeesten staan. Over zijn optredens zegt Le Grand: “Wat bedoel je met vrijheid? Festivals aflopen, dáár gaat het om. En om mijn muziek natuurlijk. Ik ga vandaag echt niet ingewikkeld doen.”

Ook rapper Ronnie Flex vliegt als festivalambassadeur door het land. Hij wil jongeren naar eigen zeggen laten zien dat “festivals heel belangrijk zijn” en dat het ook “cool kan zijn om naartoe te gaan”: je hoort BN’ers live spelen en ziet als het ware de snaren van hun gitaren springen.

Vlak voor opstijgen zei de rapper dat hij blij is dat hij werd gevraagd als festivalambassadeur. “Het is heel mooi om dit te kunnen doen. Op vijf grote festivals spelen op één dag is een ervaring die ik voor de rest van mijn leven meeneem.”

Over de bevrijding

Jouw lijf is
zwaar van bloed
en jouw rug
een zingende gitaar

(‘Jouw lijf’: gedicht van Ingrid Jonker, vertaald door Gerrit Komrij)

Auschwitz, de Tweede Wereldoorlog
Auschwitz, de Tweede Wereldoorlog

Origineel NOS-nieuwsbericht

Ronnie Flex en Fedde Le Grand het land door: ‘Werken én vliegen, dat is te gek’ (5 mei 2018)

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg Bureau HAAS

Nieuwe artikelen als eerste in je mailbox?

Het is gratis en gegarandeerd spamvrij. Dus waarom zou je het niet doen?