Nederlanders gestrand tijdens massale vlucht

Nederlanders gestrand tijdens massale vlucht

?  VANDAAG, 12:47  |  BINNENLAND

Nederland is vandaag het decor van een tragedie: wegen richting Schiphol zijn afgesloten en treinen stoppen niet. Oorzaak is de massale vlucht. Een tsunami aan Nederlanders die weg moeten uit hun land. De autoriteiten kunnen niet anders dan ingrijpen: alles gaat op slot.

De A4 richting Amsterdam staat helemaal vol vluchtelingen:

Tsunami aan Nederlanders die weg moeten

Schiphol kan de vluchtelingenstroom niet aan. Easyjet kampt met lange rijen door de grote hoeveelheid ontheemden. Bij KLM missen gelukzoekers hun vlucht. Ook de wegen staan vol. De A4 richting Amsterdam is volledig geblokkeerd. “De wegen staan helemaal vol vluchtelingen”, zegt de ontheemde Henk Heimat. Veel informatie krijgen de massaal op de vlucht geslagen Nederlanders niet.

Na over de vangrail te zijn geklommen proberen vluchtelingen via de berm te ontkomen:

Vluchtelingen proberen te ontkomen

Over de afgesloten wegen en de treinen die niet stoppen zegt een woordvoerder: “Dat is een ingrijpende beslissing, maar het moet”.

Later vanochtend was alles afgesloten:

Toegangswegen Schiphol afgesloten

Nog steeds kampen Nederlanders met problemen als gevolg van de meivakantie. 5,2 miljoen Nederlanders slaan massaal op de vlucht. Zij zijn getroffen door 9 dagen verplicht vrij.

De autoriteiten hopen dat Nederlanders zich na deze week weer normaal gaan gedragen. “Daar streven we naar”, zei een woordvoerder. Voorlopig zoeken wij naar oplossingen door opvang in de regio.


Origineel NOS-nieuwsbericht

NOS nieuwsbericht 29 april 2018

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg Bureau HAAS

Nieuwe artikelen als eerste in je mailbox?

Het is gratis en gegarandeerd spamvrij. Dus waarom zou je het niet doen?